fredag 11 december 2009

Köpenhamn: Den lille havsfrue mot kärnkraft

Idag kom det nya rapporter från Don't Nuke the Climate i Köpenhamn.

På klimatmötets fjärde dag genomförde tio av de miljöorganisationer som ingår i kampanjen en symbolisk aktion mot kärnkraftindustrins försök att exploatera klimatkrisen för att säkra sin egen ekonomiska överlevnad. Mitt på dagen satte man en skyddsmask mot radioaktivitet på den berömda Lille havsfrue för att åskådliggöra hoten och understryka att det är nödvändigt att fasa ut kärnkraften. En video där de olika aktivisterna kommer till tals finns här.

Nu finns också en häftig video som visar aktionen två dagar före Klimatmötet (bilden nedan). Fasadklättringen börjar 40 sekunder in i klippet som finns här.

I dag kom också en engelsk version av kampanjens innehållsrika bakgrundsmaterial. Det finns här och består av 15 sidor i två delar:
  • Kärnkraftimperiets motattacker eller Hur kärnkraftindustrin än en gång försöker dra fördel av klimatavtal
  • Kärnkraft, en fantasi inför klimatförändringarna
Antalet personer som stöder kampanjen Don't Nuke the Climate ökar hela tiden. Idag passerades 50.000-strecket. När jag skriver detta är siffran 52159. Man kan skriva under här.

I morgon genomförs 211 lokala aktioner i 12 länder under parollen Don't Nuke the Climate. De allra flesta äger rum i Frankrike och Italien - men tyvärr inga i Sverige eller andra nordiska länder.
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: