söndag 4 oktober 2009

Atomkraften och den nya generationen

Rubriken på det här blogginlägget är inspirerat av ett seminarium med rubriken The New Generation - Achieving Nuclear Disarmament in the 21st Century. Det ingår i en internationell konferens om kärnvapennedrustning i Stockholm 6 - 8 november. Konferensen, som anordnas av Svenska nätverket för kärnvapennedrusting, är i sin tur en förberedelse inför FNs konferens för översyn av icke-spridningsavtalet som arrangeras nästa år.

Temat för novemberkonferensen är civilsamhällets roll i arbetet med att stärka icke-spridningsavtalet. Bland deltagarna finns kända namn som FN:s högste representant för nedrustning Sergio Duarte, Maj Britt Theorin och Hans Blix men ryggraden i programmet utgörs av ideella organisationer och aktivister. Bland medlemmarna i nätverket finns Folkkampanjen mot Kärnkraft och kärnvapen.

Jag tänker gå på konferensen. Bland de rubriker som särskilt lockar mig är de här:
  • Mobilizing People for Change
  • Nuclear Technology and Climate Change
  • Civil Society Strategies and Priorities for the NPT RevCon
  • Raising Public Opinion - Education and Grassroot Activity
Hela programmet finns här. Blankett för anmälan och registrering finns här. Deltagaravgiften är 20 euro.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket, mycket bra att du tar upp detta och uranbrytningsfågan, Lasse! Det är en livsviktig kamp, samtidigt som Reinfeldt visat vad denna regering verkligen står för.

Tänk om det gick att mobilisera - inte minst ungdomar! - i samband med seminariet, till exempel. Det är många vilsna ungdomar (m. fl.)som kunde göra nytta här (som motbild mot allt bilbrännande och fotbollshuliganism...).

Jag kunde tänka mig att sponsra en engagerad/ung deltagare på seminariet (eller någon motsvarande aktivitet i ämnet Kärnkraft/Kärnvapen). 200:- spänn är inte så mycket. Hur många till ställer upp?

Avsätt Uran-Fredrik!

Erik Eriksson, Mp de Gröna, Falun